30 November 2012

CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE

23 comments:
 
 
 
  
Saya Join.. Anda?
 

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca

29 November 2012

Kelas Eco Cancel!

No comments:
 
 
Hye Korg Sume2... hehe.. dengan hati gembire aku nk announce kelas eco cancel! yey!!!!
gembire yg terkate kelas kol 8 pagi cancel. cewah!! mcm la pas ni ko xde kelas kan...
sebenaryer jadual aku ari nie nk kate pack x pack la kan.. sbb kelas gap 2 jam.. so, kelas start kol 8-10 pagii iaitu kelas eco. the next kelas kol 12-2 ptg iaitu kelas account n diikuti oleh kelas kol 4-6 ptg IT Management. n subjek nie sgt susah n susah nk paham.. smlm madam ckp ari nie bg markah test. pergh! bpew markah aku dpt nie? dah la ari tuh jawab entah pape.. *risau* harap2 la jgn 0 = TELUR AYAM. hopefully x la kan. amin. *keeppositive*.
 
One more thing, hari minggu nie Fakulti Bussiness Management (HRM) ade buat sportsday.. sepatutyer sportsday buat last week bt tepakse postpone sebab pihak UITM bekukan sume aktiviti pade hari tersebt. dan yang paling sadisyer.. aku masok kejohanan futsal pade hari sabtu nie.. then futsal tuh clash ngan interview for assignment management. What the???? so macam mane aku participate kalo futsal tuh wat pade hari yg same nk wat interview? pening pale weols tau x! dan dlam kumpulan ktorg 2 pemain pegi konvo then how? buat mase skang nie  x leh pikir secare waras to make the best decision. haiyo!

Second thing malam tadi de perjumpaan ngan kelab BHUREC and ktorg bincang pasal performance. And aku terpilih tok wat persembahan.. nk tau persembahan pe???? jeng jeng jeng!! aku kene MENYANYI. tpi bkn sorg.. ramai2 okey.. haha.. hal ini berlaku kerana xde org yg nak wat persembahan so ak redha jela.. persembahan nie akan dibuat mase fakulti ktorg wat dinner pade 10/12/12. pade muleyer aku nak pki bju pe yg ade sbb attend dinner je kan.. last2 kene wat persembahan n kene crik bju gak.. weyh!! nk crik bju kat mane nie???? x kan nk pegi alor star kot.. urm.. mentang2 duit PT dah dpt.. sume bende nk beli. haish..
 
so penat dah membebel panjang2 tue je la cite aku pade hari nie. sekian terima kasih. :D 
psst... de org unfollow blog aku nie.. xpela ak paham maybe blog aku jarang update n x best pon. :( pasrah jela. janji korg yg de still ngan aku kan?? kan???
:) so there a big hug for all of you!! muahhh!!! hehe..
bubye..

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca

23 November 2012

Quick Update About Me..

No comments:
 
 
Hye uollss... Dah lame x hupdate blog nie..
hehe... okey ari nie aku dah wat quick update je.. so aku sajikan korg ngan my latest pic..
*gedikkan* :D
 
 
Nama : Siti Kadhijah Binti Ismail
Umur : 20 tahun
Tarikh Lahir : 27 Ogos 1992
Tempat Lahir : HTAR, Klang
Kelulusan dan Tempat Belajar : Ijazah Sarajana Muda Pentadbiran Perniagaan (Kepujian) Pengurusan Sumber Manusia, Uitm, Perlis / Semester 1
 
haha.. mengedik je cite pasal diri sendiri.... x malu.. haha..
anyway saje nk share my info kat korg sume.. sbb x tau nk cite pasal pe.. ngeh2.. 
so thats all..
xoxoxoxo

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca

14 November 2012

Selamat Menyambut Maal Hijrah 1434H!

No comments:
 
 
Hye sume.. Saya ngan ini ingin mengucapkan salam maal hijrah pde sume ahli keluarga, rakan2 n sume mengenali diri ini.. saya ingin memohon maaf jika saya de melakukan silap n salah secare sengaja atau pon tidak.. saya jugak ingin berkongsi doa awal tahun dan akhir tahun..
 
Doa Akhir Tahun
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالمَيِن وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِيْنَ اللَّهُمَّ مَا عَمِلْنَا فِيْ هَذِهِ السَّنَةِ مِمَّا نَهَيْتَنَا عَنْهُ فَلَم نَتُبْ مِنْهُ وَلمَ تَرضَهُ وَلمَ تَنْسَهُ وَحَلُمْتَ عَلَيْنَا بَعْدَ قُدْرَتِكَ عَلَى عُقُوبَيْتِنَا إِلَى التَّوْبَةِ مِنْهُ بَعْدَ جُرْأَتِنَا عَلَى مَعْصِيَتِكَ فَإِنَّنَا نَسْتَغْفِرُكَ فَاغْفِرْ لَنَا ، وَمَا عَمِلْنَا فِيْهَا مِمَّا تَرْضَاهُ وَوَعَدْتَنَا عَلَيْهِ الثَّوَابُ فَنَسْأَلُكَ اللَّهُمَّ يَا كَرِيْمُ يَا ذَاالْجَلاَلِ وَاْلإِكْرَامِ أَنْ تَتَقَبَّلَهُ مِنَّا وَلاَ تَقْطَعُ رَجَاءَنَا مِنْكَ يَا كَرِيْمٌ . رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِيْ الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ . وَصَلَّى اللهُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِيْنَ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ

Maksudnya : Dengan nama Allah yang pemurah lagi amat penyayang, segala puji-pujian itu tertentu bagi Allah seru sekalian alam, selawat dan salam ke atas penghulu sekalian Rasul dan atas keluarganya dan sahabatnya sekalian. Ya Allah! Apa yang telah kami lakukan sepanjang tahun ini dari apa yang Engkau tegahkan kami daripadanya, maka tidak sempat kami bertaubat darinya dan Engkau tidak meredhainya dan tidak Engkau melupainya dan Engkau berlemah lembut ke atas kami walaupun Engkau berkuasa atas menyiksakan kami, malah Engkau memberi peluang supaya kami bertaubat setelah kami melakukan maksiat ke atas Engkau, maka sesungguhnya kami memohon keampunan Engkau, maka ampunilah bagi kami dan apa yang kami lakukan padanya dari apa yang Engkau redhainya dan Engkau telah menjanjikan kami ganjaran pahala ke atasnya, maka kami memohon akan Dikau wahai Tuhan yang mulia yang mempunyai kebesaran dan kemuliaan semoga Engkau menerima daripada kami dan janganlah Engkau memutuskan harapan kami daripada Engkau wahai Tuhan yang mulia. Wahai Tuhan kami! Kurniakanlah kepada kami kebahagiaan di dunia dan kebahagiaan di akhirat dan peliharalah kami akan azab api neraka.
Doa Awal Tahun 

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالمَيِن وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَىأَشْرَفِ الأَنْبِيَاءِ وَالْمُرْسَلِيْنَ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِيْنَ .اللَّهُمَّ أَنْتَ اْلأَبَدِيُّ الْقَدِيْمُ اْلأَوَّلُ وَعَلَى فَضْلِكَ اْلعَظِيْمِ وُجُوْدِكَ الْمُعَوِّلِ. وَهَذَا عَامٌ جَدِيْدٌ قَدْ أَقْبَلَ عَلَيْنَا . نَسْأَلُكَ الْعِصْمَةَ فِيْهِ مِنَ الْشَّيْطَانِ الرَّجِيْمِ وَأَوْلِيَاءِهِ وَجُنُوْدِهِ وَالْعَوْنَ عَلَى هَذِهِ النَّفْسِ اْلأَمَّارَةِ بِالسُّوْءِ وَالإِشْتِغَالِ بِمَا يُقَرِّبُنَا إِلَيْكَ زُلْفَى .اللَّهُمَّ يَا مُحَوِّلَ اْلأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَى أَحْسَنِ الأَحْوَالِ بِحَوْلِكَ وَقُوَّتِكَ يَا عَزِيْزُ يَا مُتَعَالُ . رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِيْ الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ . وَصَلَّى اللهُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِيْنَ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ

Maksudnya : Dengan nama Allah yang pemurah lagi penyayang, segala puji-pujian bagi Allah pentadbir sekalian alam, selawat dan salam ke atas semulia-mulia nabi dan Rasul iaitu penghulu kami nabi Muhammad s.a.w. dan di atas keluarganya dan para sahabatnya sekalian. Ya Allah! Engkaulah yang kekali qadim lagi azali dan di atas kelebihan Engkau yang besar dan kemurahan Engkau yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang sesungguhnya telah mendatangi kami, kami memohon kepada Engkau pemeliharaan padanya daripada syaitan yang direjam, pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan kami memohon pertolongan di atas nafsu yang banyak mendorong kepada kejahatan dan kami memohon kepada Engkau bagi melakukan sebarang pekerjaan yang boleh mendekatkan diri kami kepada Engkau. Ya Allah! Tuhan yang mengubahkan segala keadaan, ubahkanlah keadaan kami kepada sebaik-baik keadaan dengan kekuasaan dan kekuatan Engkau wahai Tuhan yang mengerasi lagi maha tinggi. Wahai Tuhan kami! Kurniakanlah kepada kami kebahagiaan di dunia dan kebahagiaan di akhirat dan peliharalah kami akan azab api neraka
segala amalan kite pade tahun ini akan diangkat dah diserahkan  pade Allah s.wt.. semoge kite mendapat keberkatan drp-Nya dan saya berdoa agar amalan saya selame ini akan diterima dan mendapat keredhaaNya. amin amin ya rabbal alamin.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca

06 November 2012

GIVEAWAY MORE THAN 20 PRIZES TO BE WON!!

2 comments:
 
 
 nk join klik kat SINI !
Hadiah-hadiah yang bakal dimenangi
- Sprink Sugar --> 3 x 1 set accessories (cincin+rantai)
- The Doodle Box Lah --> 1 x keychain, 1 x pendant, 1 x aztec felt pin, 1 x small framed doodle
- 6th Sense --> 1 x long sleeved maxi dress
- Little White Crane --> 1 x sleeveless dress
- Butterscarves --> 1 x long shawl
- Bawal Collection --> 1 x long shawl
- KalerPalette --> 1 x vintage paisley jacket
- The Chic --> 1 x 1 set Eco Tools Bamboo containing 4 brushes
- The Mindmeld --> 3 x 1 handmade bracelet
- Pink. Enuf --> 1 x handbag, 1 x chiffon shirt, 1 x 1 top
SO SELAMAT  MENCUBA!

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca

01 November 2012

Shopping Time at Times Square!

No comments:
 
 
Hye uolls... ari nie dah 1/11/12 kan.. sekejap je mase berlalu.. sekejap je abes cuti.. ari sabtu nie nk blik Arau dah... erm.... okey! bkn bende tuh aku nk cite.. aku nk cite pasal semalam bersamaan 31/10/12. aku kuar ngan my best friend aku.. name die NURUL KAMALIAH BINTI KAMARUDDIN. ni aku tepek gamba die..

sebenaryer dah lame sgt x shopping kat TS nie.. rindu nk shopping kat situ.. erm.. alhamdulilah sudah tercapai hajat aku.. yey!! aku ngan die pegi nek motosikal ku... aku x berani doh nk nek moto g KL.. siyes x berani.. tuh yg aku ajak die suh temankan aku.. kalo aku g sorg2 rela aku nek bus.. lagi selamat.. hehe..  then lam setengah jam aku smpi di TS... dah parking moto sume aku bejalan la ke mall... pergh!! aku rindu giler keadaan kat situ..
sampai2 je aku terus crik kedai mkn sbb lapaq... so kitorg terjah THE CHICKEN RICE SHOP. em lapaq puyer pasal abes kot mknn yg de lam set tuh.. ktorg amik set HAINANESE CHICKEN RICE + CHICKEN ROASTED. yum2... sesudah itu misi tok mencrik brg2.. sblm g sane aku dah set lam kepale otak aku nie.. yg aku nk crik slipper jename FIPPER, bju, n kasut tok g kelas.. 
so kitorg pegi sume kedai.. hehe.. first2 aku terjah kedai FIPPER. i love slippers there.. variety of colour.. then i grab this!
nice ha... the price is RM14.90! 
next ktorg crik bju.. then i grab this two gorgeus blouses!
RM29.90
RM25.00
and i grab this cardigan!
RM 25.00

and a belt as well!
RM5.00

so the total up is RM99.80! berbaloi kan... hehe.. so ktorg gerak blik pon kol 4 ptg n smpi umah lam kol 5 ptg.. hehe.. 
so thanks for reading..
adios...


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca

Copyright Tjay's Official Diaries